Het is nog even wennen aan de naam WVC

Zondag is het weer de derby DOSR - Alkmania, maar dan net even anders. Archieffoto Hielco Kuipers

Hielke Biemond
Oude Wetering

De voorzitter excuseert zich bij voorbaat. ,,Ik moet even wennen aan de naam WVC’’, vertelt Ed Muller. ,,Je hoort mij nog regelmatig Alkmania zeggen.’’

Hij is de enige niet bij de voetbalvereniging uit Oude Wetering, nu Alkmania met SVOW is samengegaan tot Weteringse Voetbal Combinatie, en dan de afkorting daarvan. Niet alle leden zijn blij met die keuze.

Aan de buiten- en binnenkant van het clubgebouw verdringt de nieuwe naam de oude. Dat hoeft niet veel te kosten. De grote witte letters op de gevel zijn afkomstig van SVOW. De W en V zijn integraal overgenomen, uit de O is aan de rechterkant een stukje weggezaagd.

Muller spreekt van ’een overgangsjaar’. Zo kan het gebeuren dat de zaterdagtak van de fusievereniging komend seizoen nog gewoon in de shirts van SVOW speelt, en de zondagtak in die van Alkmania.

Creatievelingen

WVC heeft nog geen logo, laat staan tenues. Via de website kunnen creatievelingen zich uitleven. Een commissie van leden met een grafische achtergrond gaat zich over de creaties buigen. De definitieve voorstellen worden in november voorgelegd tijdens de algemene ledenvergadering. Het loopt nog niet echt storm: tot nu toe is er één inzending.

Twee seniorenteams van SVOW zijn meeverhuisd de brug over, naar Oude Wetering. Toch hoeven zij geen heimwee te hebben. Om capaciteitsproblemen te voorkomen, wijkt WVC in elk geval dit seizoen soms uit naar Weteringbrug voor trainingen en midweekse wedstrijden.

De term ’overgangsjaar’ lijkt onbedoeld ook van toepassing op de sportieve situatie van de in de derde klasse uitkomende zondagtak, het voormalige Alkmania. Trainer Mo Bougrine begon met een lijst van 35 spelers aan de voorbereiding. Daar zijn er nu nog slechts 29 van over. ,,Dat is een beetje karig.’’

Stoppen

Vervelend is vooral dat de volgens Bougrine belangrijkste speler, binnen én buiten de lijnen, zondag heeft aangegeven per direct te stoppen. Jochem van der Meer wil zich volledig op zijn studie richten.

Terugvallen kan WVC alleen op talentvolle A-junioren. ,,Daardoor moeten we voor mijn gevoel een stapje terug doen’’, zegt de trainer. ,,Het wordt vooral bouwen.’’ De gemoedelijke sfeer bij zijn nieuwe club ziet Bougrine ook binnen de lijnen terug. ,,Het is echt een vriendengroep. Daardoor zit er te weinig gif in. In het veld mag wel wat meer van elkaar worden geëist.’’

Toch is de eerste indruk die hij van zijn team kreeg ’zeer goed’. Tweedeklasser ROAC werd vorige week met 3-1 verslagen in de Kaag en Braassem Cup. Donderdagavond plaatste WVC zich dankzij een moeizame 2-1 overwinning op Kickers ’69 voor de finale van dat toernooi. DOSR is zondag de tegenstander. De aloude derby, maar dan net even anders.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.