Tientallen messen ingeleverd bij politie in Leiderdorp

Tientallen messen ingeleverd bij politie in Leiderdorp / archieffoto HDC Media

Tientallen messen ingeleverd bij politie in Leiderdorp / archieffoto HDC Media

Redactie Leidsch Dagblad
leiderdorp

Vlindermessen, valmessen, kapmessen, knipmessen, duikmessen, dolken, bajonetten, stiletto’s, werpsterren en uit de kluiten gewassen keukenmessen. In Leiderdorp tientallen messen ingeleverd.

Frans van Vliet, politieman gespecialiseerd in wapens en munitie, buigt zich op het regionale hoofdkantoor in Leiderdorp over de oogst van de eerder deze week beëindigde inleveractie. Bij eerdere, soortgelijke acties werden al tonnen aan illegale wapens ingeleverd. De nieuwe operatie was nodig door een recente wetswijziging waardoor, per 1 mei, álle steekwapens verboden zijn.

Op diverse politiebureaus stonden grijze bakken waarin ze anoniem konden worden gedumpt. De vier kleine containers die op de foto in slagorde staan opgesteld, zijn afkomstig uit Noordwijk, Gouda, Alphen en de Langegracht in Leiden. De inleveractie ging gepaard met een campagne die was gericht op jongeren. Met rappers Sticks en Rico die een clip over het onderwerp op Youtube zetten. Spreekwapens was de naam, met de ondertitel ’de pen is machtiger dan het zwaard, de tong machtiger dan het wapen op straat’. De opbrengst van de actie wordt de komende dagen vernietigd, zo laat een politiewoordvoerster weten.

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.