Sailvloot vertraagd door storing Rijnzichtbrug

Diederik de Groot
Leiden

Het konvooi schepen dat, op weg naar Sail Amsterdam, Leiden aandeed, is dinsdagochtend vertrokken. Dat gebeurde met de nodige vertraging, vanwege technische problemen met de Rijnzichtbrug.

De schepen vertrokken dinsdagochtend om 9.00 uur richting Haarlem. Toen de vloot aankwam bij de Rijnzichtbrug, tussen de Morsweg en de Haagweg, bleek dat één van de slagbomen dienst weigerde. Het is veiligheidshalve niet toegestaan om de brug te openen als de slagbomen niet allemaal dicht kunnen. Het gevolg was dat het geduld van de circa dertig wachtende schippers op de proef werd gesteld.

Voor een handjevol belangstellenden was het een mooie gelegenheid om de indrukwekkende schepen nog eens rustig te bekijken. Intussen werkten technici in het brugwachtershuisje aan een oplossing. Ongeveer een uur na het begin van de storing deden alle slagbomen het weer.

Bij het opengaan van de brug ging het nog bijna mis door een roekeloze actie. Een overhaaste bestuurder van een kleiner pleziervaartuig probeerde opzichtig twee grotere schepen af te snijden, om zo als eerste onder de brug door te zijn. Een botsing kon ternauwernood worden voorkomen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.