Studenten op de vlucht voor de politie

Een politieteam werkt mee.© Foto ANP

Anouk van der Padt
Leiden

Leden van CoDe, de studievereniging van criminologie, kruipen woensdag in de huid van een voortvluchtige. Als lustrumactiviteit organiseert de vereniging in samenwerking met de politie een activiteit in thema van het televisieprogramma ’Hunted’.

Dertig studenten moeten zich om 13.30 uur melden bij het politiebureau. Ze krijgen een presentatie van de politie en hun achtergrondverhaal en spelregels te horen. De voortvluchtige studenten runnen zogenaamd een drugskartel.

Vervolgens gaan ze op de vlucht. ’s avonds gaat een team van vijftien politiemedewerkers, aangevuld door tien studenten op zoek met behulp van echte opsporingsmiddelen. Tussen het vluchten door moeten opdrachten worden gedaan.

Organisator Angela de Boer denkt dat de studenten het wel goed gaan doen. ,,De criminologiestudenten weten vaak door lezingen en gastcolleges hoe de politie te werk gaat.’’

Voor de politie is het project ook erg leuk. ,,We hadden eerst een wat informelere opzet, met alleen studenten’’, laat De Boer weten. ,,Maar omdat we zulke goeie contacten met de politie hebben, stelden zij voor om een politie team mee te sturen.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.