Sporting Trigon en Crescendo pakken eerste punten

Tessa de Wekker
Korfbal

Sporting Trigon behaalde bij Odik na vier nederlagen de eerste overwinning in de overgangsklasse: 25-28. ,,Wij hebben goed verdedigd, maar het was ook belangrijk dat onze vrouwen eens flink scoorden’’, verklaarde coach Leo van den Bos het eindresultaat.

Michael Star (3), Mara van Soelen (2), Patty Groen, Ellen Matze, Esther Paauw, Janwillem van der Gugten en Jordy Smeele beslisten het duel door een 20-16 achterstand in een sterk kwartier om te zetten in een 24-26 voorsprong.

Tempo kwam bij De Meervogels na een sterke start (1-6) steeds meer onder druk te staan en stond na 7-7 steeds achter. Edwin van der Weijde, goed voor zeven doelpunten, redde met twee treffers op 20-20 een verdiend punt: 22-22. Lars Ottevanger onderscheidde zich tegen zijn oude club eveneens met zeven goals.

Pernix is nog altijd de ongeslagen koploper in de eerste klasse F door een overtuigende 15-22 zege op Roda. Perla Breedveld, Stijn Gillissen, Daan Heijnis (2) en Tessa van Alphen maakten op 14-15 vroegtijdig een einde aan alle spanning door zeven keer op rij te scoren (14-22).

Fiks behaalde in de strijd om handhaving een belangrijke 21-17 overwinning op EKVA. De Oegstgeestenaren herstelden zich voorbeeldig van een 3-9 achterstand na veertien minuten en bepaalden vanaf 12-12 steeds het scoreverloop. Kevin Vreeken, goed voor zes goals, Youp Coli, Roy Vreeken en Dominic van Welzen zorgden voor de beslissende doorbraak van 15-15 naar 19-15.

KZ Danaïden nam de koppositie in de tweede klasse F over van Synergo door het onderlinge duel met 18-22 naar zich toe te trekken. De Leidenaars gaven na een gelijk opgaande eerste helft (11-12 rust) minder ruimte aan hun tegenstanders weg en sloegen op 14-14 beslissend toe door Franca Witjas, Roy Christiaanse (2), Frank van Heijningen, Mike de Wit en invaller Ferry Janssen (16-21).

Crescendo wist in het duel tegen Ados de eerste punten in het zaalseizoen binnen te halen: 16-15. De formatie van Anne Blankert verspeelde nog wel een 8-5 en 14-12 voorsprong, waarna Jasper de Jong met een vrije bal en Daan Huigsloot met een doorloopbal alsnog voor een vreugdevolle afsluiting zorgden.

,,Het gaat nog niet zestig minuten lang zoals we willen, maar de periodes worden wel steeds langer’’, constateerde coach Klaas Bosman over Velocitas na de 20-11 overwinning op Weidevogels. Ivar van Driel (3), Sjors Verhaar (2), Joyce van Bemmelen, Wendy Plijter, Mitchell de Boer en invaller Pieter Paardekoper joegen in één van die periodes de score op van 11-9 naar 20-10.

Fluks had de pech dat GKV (H) heel goed schoot, zodat het na 1-1 en 10-1 bij rust 18-6 stond. Suzanne Zwanenburg, Jordy Oosting (2), Liseth Passchier, Marloes Varkevisser, Thomas de Boer en Johan Imthorn lieten daarna zien dat het kwaliteitsverschil niet zo groot was: 28-14.

Madjoe incasseerde in de derde klasse G op bezoek bij Tiel ’72 de eerste nederlaag met 19-17. De Rijnsburgers stonden via Merryn van Velzen (3), Leanne de Mooij en Jan-Willem Vrolijk vanaf 7-7 via 7-9 (rust) tot 10-12 aan de leiding, maar na vier tegentreffers op rij (14-12) was de achterstand niet meer in te halen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.