De Jong en Van der Meer winnen vrijwilligersprijs

Annelies Karman
Kaag en Braassem

Alice de Jong en Idi van der Meer zijn woensdag met veel toeters en bellen benoemd tot vrijwilligers van het jaar 2015 in de gemeente Kaag en Braassem. Natuurbelevingstuin De Bult in Nieuwe Wetering is de vrijwilligersorganisatie van het jaar en IJsclub Hoogmade wint de publieksprijs.

De Jong won in de categorie onder de 22 jaar. De Roelofarendsveense beperkt zich met haar vrijwilligerswerk niet tot één organisatie, bleek tijdens de uitreiking van de prijzen, tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Roelofarendsveen. Zo zet ze zich in voor pop- en cultuurpodium Splotz, Vakantiespelen Alkemade en hielp ze bij de opvang van vluchtelingen.

Van der Meer is net als haar dorpsgenote een duizendpoot. Ze zet zich onder meer in voor de Petruskerk en heeft als voorzitter de Stichting Fietsmaatjes een vliegende start bezorgd.

De jury bejubelt ook natuurbelevingstuin De Bult. ,,Deze dames staan letterlijk met de voeten in de klei om de tuin tot een mooie verblijfsplaats van iedere bezoeker te maken.’’

Wethouder Floris Schoonderwoerd stak bij het uitreiken anonieme harde werkers een hart onder de riem. ,,Iedere vrijwilliger verdient veel lof.’’

Hij noemde hierbij nog expliciet de tolken die geholpen hebben bij de tijdelijke opvang van vluchtelingen. Dit waren mensen die een verblijfsvergunning hebben en in Kaag en Braassem wonen. Daarnaast roemde hij Dennis van der Pouw Kraan, die zich inzet voor Jeugdsociëteit Meddle in Oud Ade.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.