Van der Meij sterkste op Leidse Masters

Hielke Biemond
Leiden

Charlotte van der Meij heeft de Leidse Masters op haar naam geschreven. De 23-jarige Heemskerkse won zondag op de banen van Unicum van de als eerste geplaatste Claire Lablans (6-4, 6-3), nadat ze donderdag Femke van Diemen met 6-4, 6-2 opzij zette.

In de categorie C toonde Simone van der Zalm zich de sterkste. De 23-jarige Noordwijkse rekende in een poule van vijf af met onder anderen Barbara van der Gugten en Angela Kralt, die respectievelijk tweede en derde werden. Van der Zalm liet weinig over van Van der Gugten (6-1, 6-1) en gunde Kralt slechts één game meer: 6-2, 6-1.

Talent

In de categorie D was er succes voor Tessa Kwakernaak. Het pas veertienjarige talent won in een spannende finale van Jolien van der Geest: 5-7, 6-4, 6-1.

Bij de mannen trok Nick Broekhof zondag de winnende lijn van dit seizoen door bij Unicum. De zeventienjarige Noordwijker had in de finale drie sets nodig tegen Roeland van Dijk: 6-2, 2-6 en 6-3. Van Dijk zag zaterdag in de halve finale eerste reekshoofd Jordie van der Meer opgeven.

Bas Leeflang pakte net als vijf jaar geleden de titel in de categorie C. De 26-jarige Leidenaar speelde een wisselvallige eindstrijd tegen Floris-Jan Hinnen, maar had wel de langste adem: 6-4, 3-6, 6-2.

Lastig

Stijn de Mooy pakte de winst in de categorie D. De Oegstgeestenaar had het in de finale één setje lastig tegen Sten Hanhart: 4-6, 6-3, 6-1.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.