VVSB verliest weer, Ter Leede blijft verrassen, Katwijk wint oefenderby

© Archieffoto

Gertjan van Geen en Hielke Biemond
Oefenvoetbal

VVSB heeft in zijn vijfde oefenwedstrijd als voorbereiding op de tweede divisie zijn derde nederlaag geleden. Derdedivisionist FC Lisse was op het kunstgras in Noordwijkerhout met 2-0 te sterk.

De ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen kreeg in het eerste kwartier al twee strafschoppen tegen na overtredingen op Oliver Rifai en Koen Fokkema, die eerder al voor een leeg doel over had geschoten. Martin van Eeuwijk en Murat Önal verzilverden de buitenkansjes. Het elftal van de jarige trainer Robbert de Ruiter bleef de bovenliggende partij, maar de vele wissels haalden het niveau omlaag.

In een matige oefenderby won tweededivisionist Katwijk met 1-0 van derdedivisionist FC Rijnvogels. Tien minuten voor tijd miste Donny van Oijen niet voor een leeg doel. Verdiend was die zege nauwelijks. Katwijk was weliswaar dominant in het grootste gedeelte van de wedstrijd, maar de ploeg van Dick Schreuder oogde vermoeid en speelde slordig. Kansen waren schaars. FC Rijnvogels was tien minuten na rust via een heerlijke volley van Jaap van Duijn dicht bij een voorsprong op De Krom. De bal kwam via de onderkant van de lat terug het veld in.

Ter Leede is de kampioen van de voorbereiding. Voor de derde keer werd een hoger spelende streekgenoot verslagen: na VVSB en Rijnsburgse Boys moest dinsdagavond Quick Boys eraan geloven (5-1).

Op slag van rust bracht Kevin Duthler de Sassenheimse hoofdklasser op 1-0. De niet met een volledige selectie afgereisde Katwijkers kwamen via aanwinst Jason Oost langszij. Ter Leede liep uit naar 5-1 via andermaal Duthler, Maurits Splinter, Tomas Arroyo en Jesse Dingjan.

Derdedivisionist Rijnsburgse Boys ging hard onderuit bij het op hetzelfde niveau uitkomende HBS (3-0). Alle drie de Haagse doelpunten vielen in de tweede helft.

Hoofdklasser Noordwijk stond na elf minuten spelen al op een 3-0 voorsprong tegen het één niveau hoger spelende De Dijk, door treffers van Marios Lomis en Tjeerd Westdijk (2). Aan die flitsende start kon het team van Dogan Corneille geen vervolg geven (4-3). Denzel James maakte de vierde Noordwijkse goal.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.