Automobilist overleden bij zwaar ongeval in Wassenaar [update]

Wassenaar

Een 26-jarige automobilist uit Wassenaar is woensdagavond overleden bij een zwaar ongeval tussen twee auto’s in zijn woonplaats. Het ongeluk vond plaats op de Rijksstraatweg.

Drie ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het slachtoffer zat in de auto met een 23-jarige vriend. Hij raakte gewond bij het ongeval en is overgebracht naar het ziekenhuis.

[update 01-06] Het ongeval gebeurde rond 21.40 uur. Een 37-jarige man uit Wassenaar haalde op de Rijksstraatweg een andere auto in met twee mannen. Tijdens de inhaalactie heeft de bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur verloren waarna de auto met de twee mannen werd aangereden aan de zijkant. Die auto kwam op de oprit van een woning in de omgeving tot stilstand. Een van de mannen, de 26-jarige, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De andere man, een 23-jarige Wassenaarder, werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersdienst van de politie heeft tot diep in de nacht onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding. De 37-jarige man is aangehouden. De weg was na het ongeluk tijdelijk afgesloten.

Foto’s: Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.