Dood Lesley Timmer weer onderzocht

Fokke Zaagsma
Sassenheim

Het lichaam van de in 2010 onder mysterieuze omstandigheden overleden Lesley Timmer (18) wordt mogelijk opgegraven in Teylingen om meer duidelijkheid te krijgen over zijn doodsoorzaak.

De advocaat van de nabestaanden, mr. Sébas Diekstra, bevestigt dat hij deze week een verzoek aan burgemeester van de gemeente Teylingen heeft gedaan om het graf te openen en de stoffelijke resten na onderzoek later weer te laten herbegraven.

De familie van de jongen, die op het vwo in Delft zat, kan zich niet neerleggen bij de conclusie van de Belgische justitie dat Lesley Timmer op 10 juni 2010 in Luik zelfmoord pleegde.Het slachtoffer werd gevonden onder de Kennedybrug met zijn handen vastgebonden op zijn rug en ook zijn benen waren gekneveld.

Het reeds afgesloten en nogal karige Belgische dossier roept talloze vragen op. Zo is nog altijd onbekend met wie Lesley Timmer voor zijn dood allemaal contact had. Ook is onduidelijk waar hij was in de periode voor hij zwaargewond op het wegdek werd gevonden en hoe de jongen zelf zijn handen en voeten zou hebben gebonden.

,,Als gevolg van het gebrekkige moordonderzoek en falen van de Belgische autoriteiten wordt mijn cliënt nu gedwongen om het graf van zijn zoon te openen'', aldus Diekstra. Lesley's lichaam ligt begraven op de algemene begraafplaats van de dorpskerk in Sassenheim. Als de burgemeester instemt met het verzoek zal forensisch patholoog dr. F. van de Goot het stoffelijk overschot onderzoeken.

Een woordvoerster van Teylingen geeft aan dat de burgemeester zo snel mogelijk een beslissing neemt.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.