Straat naar prins Claus genoemd

Loman Leefmans
Leiden

Het immense complex op de hoek van de Willem de Zwijgerlaan en Gooimeerlaan in Leiden gaat De Prinsenhoek heten. Het officiële adres wordt Prins Clauslaan en daarnaast komt ook nog een Prins Clauspad te liggen. Een verwijzing uiteraard naar de in 2002 overleden vader van koning Willem-Alexander. De nieuwe namen zijn maandag onthuld bij de officiële start van de bouw.

Op de hoek tegenover de voormalige Groenoordhal, naast de nieuwe moskee en het Stedelijk Gymnasium, verrijst de komende maanden een gebouw met 178 appartementen. Opdrachtgever is woningcorporatie De Sleutels en uitvoerder is bouwbedrijf Heijmans.

Tot voor kort ging het op die plek om de Van Voorthuijsenlocatie, met corporatie Ymere, maar beide namen zijn uit het project geschrapt.

Volgens een woordvoerster van De Sleutels zijn de nieuwe namen toepasselijk gekozen, aan de rand van het Noorderkwartier waar veel straten naar leden van het koningshuis zijn genoemd.

Bij De Prinsenhoek is afgelopen zomer al met heien begonnen en de ondergrondse parkeergarage is inmiddels gegraven.

VVD-wethouder Paul Laudy en vertegenwoordigers van De Sleutels en Heijmans komen maandagmiddag in de moskee bijeen om daar vandaan het startschot te geven op de bouwplaats.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.