Leiders boeveneiland zijn Warmond uitgezet

Leiders boeveneiland zijn Warmond uitgezet
Politie gaat extra controleren op de Kagerplassen.
© Archieffoto Daniel Verheij
Warmond

Burgemeester Carla Breuer van Teylingen heeft twee personen verboden nog langer in Warmondse wateren te komen. De twee zijn de vermoedelijke leiders van een groep dieven en overlastgevers die zich ophoudt op en rond recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond. Zes andere leden hebben een waarschuwing gekregen.

De maatregelen volgen op de arrestaties van vorige week. Twee leden uit de groep (mannen uit Leiden van 23 en 35 jaar) liepen in de nacht van maandag op dinsdag in Sassenheim tegen de lamp. Ze worden verdacht van een bootinbraak.

Boeveneiland

Breuer hoopt met de verboden, waarschuwingsbrieven en arrestaties dat er een einde komt aan de overlast en vernielingen die vanaf een drijvend boeveneiland worden georkestreerd. Al twee maanden bivakkeert het tiental raddraaiers dat de Kagerplassen in zijn greep houdt, op zo’n vijf boten die in ’t Joppe voor anker liggen.

De lijst waarvoor de groep verantwoordelijk wordt gehouden is lang. Zo is er sprake van intimiderend gedrag naar mensen in de nabije omgeving, vernielingen van bomen en meubilair, loslopende gevaarlijke honden, overlast van afval in het natuurgebied en inbraken in boten in het gebied.

Geen voet aan wal

De twee leiders mogen zich tot 1 september niet begeven in Warmondse wateren. Ook is het ze verboden voet aan wal te zetten op Warmonds grondgebied – zowel het dorp als de polders. Hiermee is in feite het grootste deel van de Kagerplassen deze zomer verboden terrein voor ze geworden.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek