Kaag en Braassem sluit de rij bij Burgernet

Kaag en Braassem sluit de rij bij Burgernet

Redacteur Rijn en Veen
Kaag en Braassem

Na Leiderdorp, Oegstgeest en Teylingen sluit ook Kaag en Braassem zich in oktober aan bij Burgernet. Daarmee is de hele regio voorzien van de sms- en voicemaildienst die woninginbraken, vermissingen, straatroven en winkeldiefstallen snel moet oplossen.

Deelnemers krijgen bij een inbraak, overval of vermissing een ingesproken bericht of tekstbericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Door burgers actief te betrekken, hoopt men meer zaken op te lossen. Vorig jaar werd één op de 20 Burgernetacties succesvol afgerond.

De kosten van de dienst kwamen voorheen voor rekening van de gemeenten. Sinds de invoering van de Nationale Politie begin dit jaar wordt een gedeelte van de kosten gedragen door de politie. Hierdoor betalen gemeenten niet 35 cent, maar 11 cent per inwoner. Vandaar dat Kaag en Braassem in ieder geval in 2013 meedoet met de dienst.

In april 2011 ging Wassenaar als één van de eerste plaatsen over op Burgernet. Landelijk zijn nu 393 van de 408 gemeenten aangesloten bij Burgernet en doen ruim 1,2 miljoen inwoners mee. Op 11 november stemt de raad van Kaag en Braassem over een structurele deelname aan de sms- en voicemaildienst.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.