Leidse zwemvierdaagse wil eerder in seizoen

Zwemvierdaagse.

Zwemvierdaagse.© Foto Taco van der Eb

Liza Janson
Leiden

De Leidse zwemvierdaagse is volgend jaar misschien niet meer in de laatste week van augustus, maar een paar weken eerder. De organisatie overweegt om het evenement te vervroegen naar de eerste week van juli om zo meer deelnemers te trekken.

,,We merken dat het voor mensen aan het eind van de zomer niet meer zo nodig hoeft, een zwemvierdaagse’’, zegt Karel Caron van de organisatie. ,,En doordat het altijd in de laatste week van augustus is, zijn veel mensen nog op vakantie.’’ Door het evenement te vervroegen hoopt hij ook scholen erbij te kunnen betrekken.

Al jaren schommelt het aantal deelnemers rond de 600. Dit jaar verwacht de organisatie iets meer zwemmers omdat de scholen inmiddels weer zijn begonnen. De 42ste zwemvierdaagse is van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september. Deelnemers zwemmen in totaal vier avonden een afstand van 500 meter in het binnenbad van De Zijl of in het buitenbad van De Vliet.

De weersvooruitzichten zien er vooralsnog redelijk gunstig uit. ,,Als het rond de 23 graden blijft, gaat het de goede kant op.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.