Noodlokalen voor Leo Kannerschool: geen spoed

Ruud Sep
Oegstgeest

De Leo Kannerschool aan de Hazenboslaan in Oegstgeest krijgt op korte termijn geen noodlokalen. Burgemeester en wethouders hebben een spoedaanvraag afgekeurd. Volgens het college ontbreekt het spoedeisend karakter.

De school had gehoopt door de spoedprocedure zo snel mogelijk de praktijklokalen in de kelder en de lokalen in het bijgebouw buiten gebruik te kunnen stellen. De luchtkwaliteit in die lokalen is zo slecht dat er eigenlijk geen onderwijs meer gegeven mag worden.

Het de afwijzing van de spoedaanvraag is de zaak van de noodlokalen overigens niet helemaal van tafel. Burgemeester en wethouders nemen de aanvraag wel in behandeling, maar dan wel in het gebruikelijke tempo. Dat betekent dat er uiterlijk op 31 december van dit jaar een beslissing wordt genomen.

De Leo Kannerschool is niet de enige school in Oegstgeest waarbij de huisvesting meer tijd kost dan was gehoopt. Basisschool Het Dok in de nieuwbouwwijk Nieuw-Rhijngeest barst uit haar voegen en wilde aanvankelijk extra lokalen bouwen bovenop het bestaande gebouw. Maar dat plan gaat nu om twee redenen niet door. Ten eerste blijkt de extra verdieping op het gebouw bijzonder duur te zijn, ten tweede kan op die manier maar de helft van de ruimte gerealiseerd worden die de school extra nodig heeft.

Daarom kijken school en gemeente nu naar een uitbreiding vlakbij de school, op een terrein dat eigendom is van de gemeente.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.