Grasshoppers laat eerste matchpoint onbenut [video]

Sharon Beld van Grasshoppers tegen Karin Kuijt van Bemmel.

Sharon Beld van Grasshoppers tegen Karin Kuijt van Bemmel.© Foto Orange Pictures/Jeroen Meuwsen

Joris Zandbergen
Bemmel

Het eerste matchpoint werd nog niet verzilverd. De vrouwen van Solar-systemen Grasshoppers verloren in wedstrijd vijf van de finaleserie van Bemmel.

Het team dat als torenhoge favoriet aan de play-offs begon, Bemmel dus, stelde woensdag het Katwijkse feestje uit. Of dat ook afstel betekent, zal eerst zaterdag blijken als Grasshoppers thuis zijn tweede matchpoint mag proberen om te zetten in een landstitel.

Grasshoppers behield het thuisvoordeel dat het in de eerste confrontaties had veroverd door wedstrijd vier in Cleijn Duin wel naar zich toe te trekken. Daar was wel een verlenging voor nodig, want Bemmel liet zich zeker niet wegspelen en had zelfs een grote kans om in de reguliere speeltijd te winnen.

Unicum

In de extra tijd was Grasshoppers echter oppermachtig. Toch bleef de vraag of Grasshoppers de voorsprong over de streep kon trekken. Bemmel had immers de meeste ervaring.

De formatie uit Gelderland werd twee jaar geleden zelfs kampioen door Landsmeer met 4-3 te verslaan nadat er een 3-0 achterstand was goedgemaakt in de finale, een unicum.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Woensdag liet Bemmel zien de hoop op succes nog niet te hebben opgegeven. Bemmel was veel sterker tegen een nerveus ogend Grasshoppers. Toch was de voorsprong van de thuisclub klein halverwege.

De Katwijksen kwamen in het tweede kwart wat meer in de wedstrijd. Fleur Kuijt en Evelien Messemaker gaven hun team een boost, en bij rust was het 30-27.

Toch was het weer Bemmel met het initiatief net na rust. Zo bleef het team van Rick Driessen voortdurend in de achtervolging. Sharon Beld kwam twee keer door, laat in het derde kwart, maar het gaatje was geslagen. Bovendien raakten de bezoeksters Ingrid van der Plas kwijt met een blessure.

Prachtige acties

Grasshoppers is er echter niet de ploeg naar om zomaar op te geven. Noor Driessen bracht met een paar prachtige acties de spanning terug. De juniore miste echter een nieuwe kans op aansluiting, waarna Bemmel er 58-54 van maakte.

Hetzelfde scenario vertrok zich nogmaals, Rowie Jongeling scoorde van dichtbij en de wedstrijd zat op slot.

Teleurgesteld

Driessen was zeer teleurgesteld. ,,We speelden niet geweldig, maar het had alsnog gekund vandaag. In het begin en op het einde stond er te veel spanning op de ploeg. Dat Ingrid er lang niet bij was, scheelde wel maar je moet toch door.’’

De coach foeterde zo vlak na de wedstrijd nog op wat speelsters, maar trok toen bij.

,,Ik snap het ook wel, het is niet makkelijk. Even leek het erop dat we vandaag toch kampioen konden worden. Een paar makkelijke ballen meer gescoord, en het was nog gelukt ook. We doen veel goed maar we winnen niet, zo simpel is het.’’

Misschien was het wel voor iedereen leuker om in Katwijk kampioen te worden, maar een titel pak je wanneer de gelegenheid zich ook maar voordoet. Deze keer liet Bemmel dat niet toe. Grasshoppers heeft nog twee kansen over voor de eerste titel in de geschiedenis.

Bemmel-Grasshoppers 64-56

(22-12, 8-15, 18-14, 16-15)

Scores Grasshoppers: Beld 12, Driessen 9, F. Kuijt 7,

Messemaker 7, Govers 6, I. Kuijt 5, Hordijk 5, Van der Plas 3, Van Schie 2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.