‘Route van ontdekkingen’ in Bio Science Park dit jaar van start

Leidsche Buurten
Leiden

Dit jaar nog moet hij gerealiseerd worden: de wandelroute van het Bio Science Park naar de Leidse binnenstad. Aan de hand van drieëntwintig kunstwerken kunnen wandelaars meer te weten komen over welke wetenschappelijke ontdekkingen er ooit in Leiden gedaan zijn.

Het idee voor een wetenschapsroute komt oorspronkelijk van de Bio Science Park projectgroep van Stadslab Leiden. In 2011 bedachten zij de route om een betere verbinding tussen het Bio Science Park en de binnenstad mogelijk te maken.

,,We gaan in eerste instantie drie beelden maken”, zegt Jet van Haastrecht, Programmamanager Binnenstad van de gemeente Leiden. Onder andere Einstein en Thorbecke worden opgenomen in de Route van ontdekkingen.

De eerste beelden komen op verschillende plekken langs de route te staan en aan de hand daarvan kunnen ontwerpers de andere kunstwerken maken.

Voor de financiering van de rest van de route worden er sponsoren gezocht, in samenwerking met de Museumgroep Leiden. Volgens Van Haastrecht kan de route daarna steeds worden uitgebreid met meer uitvindingen op verschillende locaties in de stad. De beelden zullen dienen als herkenningspunten, niet per se als route die van A tot Z gelopen moet worden. (Cynthia Kroet/CP)

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.