Mariniersmuseum en GaiaZoo zijn het leukste uitje

Mariniersmuseum en GaiaZoo zijn het leukste uitje
Het zwarte neushoornjong loopt voor het eerst buiten in Diergaarde Blijdorp. Het jong werd voor de feestdagen geboren.
© ANP
Utrecht

Leden van de ANWB zijn dol op dieren. Dat blijkt wel uit het feit dat zij GaiaZoo in Kerkrade tot het leukste uitje van Nederland hebben uitgeroepen en Blijdorp in Rotterdam weer op drie staat.

Maar liefst 100.000 stemmen zijn er uitgebracht voor de verkiezing en dat is twee keer zoveel als vorig jaar. De prijzen werden dinsdagmiddag uitgereikt tijdens de aftrap van de Vakantiebeurs in Utrecht.

Landelijk werd het stuivertje wisselen. De Efteling was vorig jaar nog de topper, maar moest nu dierentuin GaiaZoo in Kerkrade voor laten gaan. De Efteling staat op twee en op de landelijke lijst bleef, alweer een dierentuin, Blijdorp in Rotterdam op nummer drie staan. GaiaZOO scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen als prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod, de hoogste cijfers.

Op de provinciale lijst veranderde er in Zuid-Holland niets: opnieuw won het Mariniersmuseum in Rotterdam. Ook vorig jaar was Hoenderdaell in Anna Paulowna al het leukste uitje van Noord-Holland en dat is ook al een dierentuin. In Utrecht waren vorig jaar de rondvaartboten in Amersfoort nog het leukste, maar dit keer werd gekozen voor Thermen Soesterberg in Soesterberg.

Voor het eerst kon ook een uitje over de grens worden gekozen. De winnaar in deze categorie is Europa-Park in Rust in Duitsland, op de tweede plaats Disneyland Paris in Frankrijk en als derde eindigde Phantasialand in Bruhl, Duitsland.

Meer nieuws uit Regio