Nieuw hotel langs N11

Nieuw hotel langs N11
© Archief
Alphen aan den Rijn

Van der Valk bouwt een nieuw viersterrenhotel langs de N11 in Alphen aan den Rijn, naast de McDonald’s op bedrijventerrein Schans II.

Circa 140 luxe kamers telt het gebouw langs de Goudse Schouw, dat waarschijnlijk in 2021 open gaat. De nieuwbouw krijgt ook een zalencentrum, een restaurant en wellnessfaciliteiten.

Het Van der Valk-concern richt zich met het hotel op de zakelijke markt. ,,Wij merken met name vanuit de zakelijke markt dat er meer behoefte is aan overnachtingsmogelijkheden in Alphen aan den Rijn’’, zegt Van der Valk-directeur Klaas van der Valk.

,,Met een Valk Exclusiefhotel direct langs de N11, en op korte rij-afstand van alle grote steden in de Randstad, denken wij goed in te spelen op deze behoefte.’’

Het Van der Valk-hotel bij vogelpark Avifauna, langs de Hoorn in Alphen aan den Rijn, blijft bestaan. ,,De focus daar ligt meer op de leisuremarkt’’, aldus Van der Valk. Het hotel bij Avifauna telt 94 kamers en is verbonden met een casino.

Intentie

De gemeente Alphen aan den Rijn juicht de komst van het hotel toe en heeft een ’intentie-overeenkomst’ met het Van der Valk-concern getekend.

Volgens wethouder Gerard van As is er grote behoefte aan een nieuw hotel in Alphen aan den Rijn. De intentieovereenkomst gaat vooraf aan officiële bouwprocedures, die Van der Valk nog moet doorlopen.

Station

Eerder waren er plannen om op de plek van het voormalige hotel Toor, tegenover het station in Alphen aan den Rijn, een nieuw hotel te bouwen.

Vanwege de bouwcrisis gingen die plannen niet door. Op deze plek verrezen later huizen.

Meer nieuws uit Leiden