Vier wedstrijden schorsing voor Raily Ignacio

Hielke Biemond
Zeist

Spits Raily Ignacio is voor vier wedstrijden geschorst. Dat heeft de KNVB de spits van Rijnsburgse Boys woensdag laten weten.

De bond heeft de voetballer gestraft voor zijn wangedrag in een oefenduel tegen ADO ’20. Ignacio deelde een elleboogstoot uit.

De aanvaller heeft de mogelijkheid om in beroep te gaan. Gezien de verontwaardiging bij hem en de club, dit weekeinde in Spakenburg, zou dat voor de hand liggen. Rijnsburgse Boys voelde zich overvallen door het verzoek van de KNVB om Ignacio een verweerschrift te laten schrijven. Persman Gerard van der Meij wist niet veel meer dan dat de wedstrijd gewoon ’met elf tegen elf is geëindigd’. ,,Dan is er dus, feitelijk, geen rood gegeven’’, concludeerde hij.

Volgens de scheidsrechter in het oefenduel van 16 augustus, Juroen Koene, klopt die lezing niet. ,,Want Rijnsburgse Boys heeft met mij uitvoerig overlegd hoe hier verder mee te werk te gaan. Ik heb gewoon een speler rood gegeven. Niets meer en niets minder. Dat heb ik aan de KNVB gemeld.’’

Aanvankelijk aarzelde Koene, omdat hij ’nog nooit’ rood had gegeven in een oefenwedstrijd. Overigens zou de arbiter zelf voor maanden zijn geschorst, als hij nalatig was geweest.

Dat de wedstrijd toch met elf tegen elf eindigde, komt omdat ADO ’20 daarom verzocht, aldus Koene. ,,Dat mag in oefenduels’’, bevestigt de KNVB.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.