Aantal inbraken Kaag en Braassem neemt af

Aantal inbraken Kaag en Braassem neemt af

Redacteur Rijn en Veen
kaag en braassem

Er wordt dit jaar minder ingebroken in woningen en bedrijven in Kaag en Braassem. Ook zijn er minder meldingen van jeugdoverlast. Dat blijkt uit politiecijfers die deze week zijn gepresenteerd.

Waar in de eerste negen maanden van 2012 door inbrekers werd toegeslagen in 62 woningen, gebeurde dat dit jaar in 46 huizen. Opvallend daarbij is dat de inbraken bijna alleen worden gepleegd in hoekhuizen en vrijstaande woningen. In 2012 werd, tot september, bij achttien bedrijven ingebroken. Dit jaar gebeurde dat twaalf keer.

,,Het gaat hier om een uitgestrekt gebied, waar niet op iedere hoek een politieauto kan staan'', zegt Anouk Veenstra teamchef van politieregio Nieuwkoop en Kaag en Braassem.

,,Het is bekend dat veel inbrekers van buitenaf komen en via de rijksweg A4 weer makkelijk weten te ontkomen. Mensen die in Roelofarendsveen wonen, weten heel goed wie daar wel en niet thuishoort. Bij verdachte situaties moeten inwoners niet schromen om direct 112 te bellen.''

Ook de inzet van Twitter en Burgernet moet het aantal inbraken verder terugdringen. Tot nu toe hebben bijna vijfhonderd mensen in Kaag en Braassem zich aangemeld.

Uit de cijfers blijkt verder dat het aantal auto-inbraken, in Nieuwkoop en Kaag en Braasem samen, eveneens stevig is gedaald. Van 189 gevallen in de eerste negen maanden van 2012, naar honderd in diezelfde periode dit jaar.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.