ROAC doet uitstekende zaken en verlaat directe degradatieplaats

Tessa de Wekker
Zondag tweede klasse C

FC Lisse heeft twee dure punten verspeeld tegen GSC/ESDO. Het werd 1-1.

GSC/ESDO staat laatste en met een overwinning had FC Lisse wellicht weer wat omhoog kunnen kijken. De Lissenaren kwamen echter slapjes uit de kleedkamer en een klungelige terugspeelbal van Sam van der Veek leidde de 0-1 voor de Hagenaars in.

,,Tien minuten voor rust pakten we het initiatief terug’’, zei trainer Stephan Spruijt. In de blessuretijd van de eerste helft (Spruijt: ,,Daar was er nog al veel van, want zij hadden weer flink liggen rollebollen’’) maakte Van der Veek zijn fout goed door de gelijkmaker erin te schieten.

Na rust wilde Lisse meer. Waar het vuur de eerste helft ontbrak, was het in de tweede helft zeker wel aanwezig. ,,Hij wilde alleen niet vallen’’, treurde Spruijt. ,,Het was steeds net niet. We hebben te weinig uit deze wedstrijd gehaald. Duur puntverlies. Gelukkig hebben we ons in de tweede helft wel herpakt, anders hadden we misschien helemaal met lege handen gestaan.’’

ROAC deed daarentegen uitstekende zaken. De ploeg van coach Erwin van der Lugt won met 2-0 van directe concurrent voor degradatie HVV. ,,Ik ben een blije trainer. We hebben nu een beetje afstand genomen van de directe degradatieplaatsen. Dit was een belangrijke pot.’’

Vanaf minuut één was ROAC de betere ploeg. In de tweede minuut werd dat al in de score tot uitdrukking gebracht. De keeper van HVV verwerkte een vrije trap slecht en Martijn van Trigt werkte de rebound binnen. ,,Daarna hadden we 2-0 en 3-0 moeten maken, maar dat deden we niet. Zonde, want we werkten zo hard om de bal te veroveren. We zetten veel druk, waardoor zij de bal vaak verspeelden. Maar we deden te weinig met ons vele balbezit.’’

Na rust verdubbelde Pascal de Jong met een schot van afstand alsnog de marge.

Door de winst gaat ROAC over Voorschoten ’97 heen op de ranglijst. Die ploeg had geen beste dag tegen RKDEO. Het werd 4-0 voor de Nootdorpers. Alleen in de eerste twintig minuten kon Voorschoten mee met RKDEO, dat voor de wedstrijd slechts één punt meer had.

Hillegom keek uit bij Delft bij rust aan tegen een 1-0 achterstand. De ploeg van Bas Naber boog dit keurig om in een 1-4 zege. ,,Ik was ook verre van in paniek in de kleedkamer na de 1-0. Zij scoorden weliswaar, maar Hillegom had de betere kansen’’, zei Naber.

Toch zal de trainer na twee snelle treffers in de tweede helft ruistiger op de bank hebben gezeten. Uit een hoekschop van Jeroen Dedel kopte Bart van Saase de gelijkmaker in. Vlak daarna leidde een nieuwe hoekschop de 1-2 in. Ditmaal bereikte Dedel de inlopende Nick van Staveren.

Opnieuw Van Staveren, na voorbereidend werk van Aiden Ryan, zorgde voor 1-3. Zo werd het toch een makkelijke middag voor Hillegom. Jim Pijpers gaf de assist voor de 1-4 die door Dedel werd gemaakt.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.