Uitgebreid autismecafé vanwege themaweek

Binnert Jan Glastra
Leiden/Voorschoten

Met het oog op de lopende autismeweek is donderdagavond in Het Gebouw (Arubapad 2, Leiden) van 19.30 tot 22.30 uur een themabijeenkomst over autisme en sport. Ook is er een informatiemarkt waar belangstellenden kennis kunnen maken met clubs en organisaties die ervaring hebben met sport en beweging bij kinderen met autisme.

Een sportieve activiteit regelen voor kinderen met autisme is niet altijd eenvoudig. Met de bijeenkomst wil de organisatie (stichting Ovaal, Centrum Jeugd en gezin, de Nederlandse vereniging voor autisme en vereniging MEE) mensen informeren over mogelijkheden en hindernissen.

Hierover gaat de Leidse begeleider Greet Meesters in gesprek met Karel David van der Gun, Melchior Groeneveld en Noortje van Kempen.

Van der Gun geeft judoles op de Leo Kannerschool en bij sportschool Rob van der Hoorn in Oegstgeest. Groeneveld is ook judoleraar en geeft les op verschillende scholen en op zijn sportschool Budokan. Haardlooptrainer Van Kempen is de coördinator van de Atletiek Plus groep bij Leiden Atletiek en de Kids to Run voor de VSO Leo Kannerscholen in Leiden en Oegstgeest. Naast deze gasten is sportconsulent Kitty van Schie van VTV Leiden aanwezig, die kinderen met een verstandelijke beperking of autisme bemiddelt en begeleidt naar sportactiviteiten.

Voorschoten

Autismepraktijk Vlietlanden verzorgt vrijdag bij het theehuis van stichting Jansland in Voorschoten (Rosenburgherlaan 7) van 15.00 tot 17.00 uur een gratis ’belevingscircuit’. Daar kunnen geïnteresseerden aan de hand van tien opdrachten zelf ervaren hoe het is om de wereld niet te begrijpen, gefrustreerd en overprikkeld te raken. Het aantal plekken is beperkt, en inschrijven vereist. Dat kan via info@theehuisjansland.nl of 071-5612089.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.