Lisses Huis van Cultuur Floralis later klaar dan gepland

Floralis (op de voorgrond) met het geplande wijkje er omheen. Tekening Adriaan van Erk Ontwikkeling

Floralis (op de voorgrond) met het geplande wijkje er omheen. Tekening Adriaan van Erk Ontwikkeling

Paul de Vlieger
Lisse

Huis van Cultuur Floralis in Lisse wordt later opgeleverd dan gepland. De officiële opening op 3 november is om die reden geannuleerd. Ook is een streep gezet door het speciale openingsweekend op 31 oktober en 1 en 2 november.

Floralis, in het oude CNB-veilinggebouw aan de Grachtweg, zou volgens wethouder Adri de Roon aanvankelijk ’rond de bouwvak’ worden opgeleverd. Daarna zou er nog ruim twee maanden de tijd zijn voor de inrichting: schilderen, stofferen, licht, geluid, meubilering en dergelijke. Maar omdat ’de planning onder druk staat’, zoals De Roon het verwoordt, is voor alle zekerheid de geplande opening gecanceld. ,,Als er zekerheid is over de oplevering kiezen we een nieuwe datum.’’

De wethouder heeft over de dreigende vertraging al twee gesprekken gevoerd met de directie van bouwer Horsman & Co en half juli volgt een derde overleg. De Roon hoopt dan zekerheid te krijgen. Hij zegt overigens nog steeds niet uit te sluiten dat Floralis wél op het afgesproken tijdstip wordt opgeleverd. Over de reden van de mogelijke vertraging laat hij zich niet uit. ,,Het is een gecompliceerde optelsom van allerlei zaken, waar ik in dit stadium niet op in ga’’, aldus de wethouder.

Volgens directeur Hans van Leeuwen van bouwer Horsman & Co gaat de aanvankelijk geplande oplevering ’rond de bouwvak’ zeker niet worden gehaald. ,,Onmogelijk! Het is een ingewikkeld project waarin onvoorziene zaken boven water kwamen. Al in de beginfase is vertraging opgelopen en die blijkt niet meer in te lopen, hoe keihard daar ook aan wordt gewerkt’’, zegt Van Leeuwen.

Welke onvoorziene zaken dat zijn en hoe groot de vertraging precies is, daar laat Van Leeuwen zich niet over uit. ,,Ik heb de wethouder moeten beloven daar vooralsnog geen mededelingen over te doen.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.