Unicum viert 60ste verjaardag met Jan Siemerink

Mart Spierdijk
Leiden

Het was een drukke week bij tennisvereniging Unicum. Tijdens het Henk Janssen Open vierde de Leidse tennisvereniging ook haar zestigste verjaardag. Zaterdag waren er daarom veel bekende gezichten op het tennispark aan de Haarlemmerweg.

Voormalig toptennisser en oud-Unicummer Jan Siemerink gaf samen met zijn teamgenoot van vroeger Freek van der Capelle een clinic en speelde een demonstratiewedstrijd. Een idee van Van der Capelle.

,,Freek kwam met dit idee en toen ook Jan graag mee wilde werken, was het eigenlijk zo geregeld’’, vertelde voorzitter Rudy van der Zijp.

En dus was het zaterdag weer even als vanouds. Eerst kregen dertig spelers van de club tips en tricks van de oude meesters. Daarna deed het tennisduo oude tijden herleven op en rond baan één. Voor een volle tribune en een druk terras verzorgden team Siemerink en team Van der Capelle (met wisselende partners) een spectaculaire dubbel.

Reünie

,,Schitterend om te zien. Die jongens zijn het zeker nog niet verleerd. Iedereen heeft er van genoten. Het was eigenlijk een grote reünie van de jaren ’80’’, aldus de preses.

Daarom werd er ook veel nagepraat over de ‘gouden jaren’ van de club, waarin Unicum met regionale talenten op het hoogste competitieniveau speelde. Stiekem was er bij sommigen nog de hoop dat dat weer terugkomt.

Van der Zijp: ,,Voorlopig gaat alles op de club weer de goede kant op. Er is veel activiteit en het ledenaantal groeien weer. Maar toptennis heeft geen prioriteit meer.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.