FC Rijnland en vv Leiden blijven in het Morskwartier

Loman Leefmans
Leiden

De fusieclub die ontstaat door het samengaan van vv Leiden en FC Rijnland blijft op sportpark De Mors actief. Dat heeft de Leidse sportwethouder Paul Dirkse (D66) bevestigd.

De twee verenigingen zijn buren op De Mors en het is de bedoeling dat ze volgend jaar samensmelten. Twee andere buren, Docos en rugbyclub DIOK, hebben een schreeuwend tekort aan speelruimte.

Dat probeert de gemeente via een herschikking op te lossen. In het bijbehorende stedelijk accommodatieplan staat niet dat vv Leiden en FC Rijnland in de toekomst moeten verhuizen om zo plaats te maken voor DIOK en Docos.

Toch hadden bestuursleden van de aanstaande fusieclub wel het idee dat de gemeente daarop aanstuurde. Dirkse heeft dat daarom nogmaals ontkend. ,,Tenminste, als die nieuwe club vitaal blijkt te zijn.’’

Om als ’vitaal’ te worden bestempeld, moeten Leidse club aan drie voorwaarden voldoen. Ze mogen niet rood staan, ze moeten meer dan 450 leden hebben en jeugdspelers in elke leeftijdsgroep.

De fusieclub in de Mors verwacht dat te gaan halen, maar Lugdunum in de Kikkerpolder zit op de wip. Het heeft recent enkele complete elftallen naar ASC zien vertrekken.

Mede daarom is er nu een actie gestart waarbij leden die een nieuw lid aangeven, een premie van 25 euro ontvangen.

,,Dat is oneerlijk’, vindt het SP-duoraadslid Thomas van Halm, die daarom aan de sportwethouder heeft gevraagd of deze methode wenselijk is. ,,Dat is niet aan ons’’, antwoordt Dirkse. ,,Wees blij dat ze een actie ondernemen.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.