Rijnsburg en IJsselmeervogels scoren niet

Nick Verwoerd
RIJNSBURG

In een spannend duel, waarin de thuisclub veelal de overhand had, deelden Rijnsburgse Boys en koploper IJsselmeervogels de punten. Aan doelpunten kwamen beide ploegen niet toe.

De geelzwarten traden in dezelfde samenstelling aan als bij de met 0-2 verloren bekerwedstrijd tegen Heracles. Spelend met drie spitsen trok Rijnsburg vanaf het begin het initiatief naar zich toe. Dat leidde vlot tot een riante kans voor Jeffrey Jongeneelen. Hij schoot naast.

Het was in het eerste deel de enige uitgespeelde mogelijkheid voor de formatie van coach Pieter Mulders. De op tegenstoten loerende Spakenburgers waren via Sherwin Grot (verkeerde aanname) en de op goalie Richard van Nieuwkoop stuitende Oktay Ozturk eveneens dichtbij een treffer.

Na de doelwisseling had Rijnsburgse Boys veelal opnieuw het heft in handen. Dat leidde tot een aantal hachelijke momenten voor het doel van Jaimy Schaap, die op de doellijn eenmaal de hulp van spits Berry Powel nodig had. In de extra tijd kreeg de aandringende thuisploeg bijna het deksel op de neus, maar Van Nieuwkoop voorkwam met een knappe redding dat de opgerukte Gillian Justiana kon scoren.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.