Kwaliteit opleidingen ROC Leiden verbetert

De kinderopvang.© Archieffoto

Janneke Dijke
Leiden

De lijst met opleidingen van ROC Leiden die ernstige tekortkomingen vertoonden, wordt iets korter. De onderwijsinspectie constateert in recent gepubliceerd onderzoek dat zes opleidingen weer van voldoende kwaliteit zijn.

Het gaat om de opleidingen applicatie- en mediaontwikkeling, gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang, pedagogisch werk, onderwijsassistent, sociaal-cultureel werker en sociaal-maatschappelijk dienstverlener.

De opleiding tot zelfstandig werkend kok en diverse opleidingen tot mediavormgever blijven onder verscherpt toezicht van de inspectie staan. Een te groot deel van de leerlingen haalt het diploma niet of niet op tijd, concludeert de inspectie. Op de lijst met opleidingen die van onvoldoende niveau zijn staan er nu achttien. Een groot deel daarvan werd vorig jaar voor het laatst gecontroleerd. Bij sommige opleidingen, zoals autotechniek, mag ROC Leiden niet meer examineren. In de praktijk is dat geen probleem omdat geëxamineerd wordt onder de vlag van het ID College, waarmee het ROC fuseert tot Mbo Rijnland.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.