GHC incasseert de tweede degradatie op rij

Hennie Kanbier
Zaterdag tweede klasse C

Na de degradatie onder Dennis Olman uit de eerste klasse weet nu ook zijn opvolger Roberto Escudero wat het is om te degraderen.

GHC speelde in 2010 voor het laatst in de derde klasse, maar zal daar na de zomerstop terugkeren. Tegen Westlandia hield GHC lange tijd stand in de eerste helft, maar kort voor rust werd het 1-0 voor de nieuwe koploper.

Niet ver na de onderbreking brak het verzet en moest de Leidse ploeg toezien hoe de zeventiende nederlaag tot stand kwam. Escudero: ,,Het is wel zo ongeveer het verhaal van dit seizoen. Wij kregen voor de rust ook twee grote kansen, maar die gaan er niet in en zij scoren juist net wel in die fase. Na de pauze stortte het in kort tijdsbestek in en dat heb ik dit seizoen al heel vaak gezien. Natuurlijk is het triest dat we zo zijn afgegleden, maar ik heb ondanks het zware seizoen wel plezier beleefd aan mijn werk.’’

Anders

,,Ik moet na de laatste wedstrijden gaan nadenken hoe het volgend seizoen anders moet. Duidelijk is dat mijn voornaamste taak is om er een team van te maken. Dat zal moeten gebeuren met veel nieuwe jongens. Zeker is in elk geval dat het acceptatievermogen straks een speerpunt wordt, want op dat vlak hebben de spelers het elkaar heel lastig gemaakt. Ik zal moeten leren van gemaakte fouten, maar dat geldt zeker ook voor diverse spelers. Pluspunt is zeker wel dat Sami Mouchih zich in de kijker heeft gespeeld voor Sparta Rotterdam. Daar mag GHC trots op zijn.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.