Halve van Katwijk gaat door

Alieke Hoogenboom a.hoogenboom@hollandmediacombinatie.nl
Katwijk

De Halve Marathon van Katwijk gaat toch door. Er was onrust ontstaan omdat in het vernieuwde evenementenbeleid staat dat er voor grote sportevenementen in de maanden juni, juli, augustus en september geen plek meer is op het Katwijkse strand. De loopwedstrijd wordt al sinds 1982 op de laatste zaterdag van september over de boulevard, het strand en door de duinen gehouden.

De gemeente Katwijk blijkt bij de opstelling van het beleid een paar grote evenementen te zijn vergeten en komt op het besluit terug.

,,Voor de periode zonder evenementen op het strand is er aan de hand van de evenementenkalender gekeken naar de periode waarin geen bekende evenementen op de agenda staan’’, legt een woordvoerder uit. ,,Helaas blijkt achteraf dat het overzicht niet volledig was, waardoor een aantal bekende en gewaardeerde Katwijkse evenementen qua datum in de problemen zouden komen.’’

Dat is volgens Katwijk ’zeer onwenselijk’ en dus wordt de termijn veranderd naar 16 juni tot en met 15 september. De Halve van Katwijk, maar ook de wandelmarathon Kippenloop die voor zaterdag 11 juni gepland staat, gaan door.

Ludieke actie

Willem van Rijn, voorzitter van Atletiek Vereniging Rijnsoever die de Halve van Katwijk organiseert, had uit protest een ’ludieke actie’ gepland voor aanvang van de commissievergadering over het nieuwe beleid donderdag. Daar ziet hij nu vanaf. ,,Ik ben hartstikke blij met het goede nieuws, maar niet met de gang van zaken’’, reageert Van Rijn.

De ’gebrekkige communicatie’ van de gemeente Katwijk zit hem behoorlijk dwars. De ’nieuwe’ regel kwam voor hem als een verrassing, evenals het recente bericht dat de loopwedstrijd wél door kan gaan. ,,Daarnaast zijn we niet bij het voortraject voor het nieuwe beleid betrokken. De gemeente heeft strandpaviljoenhouders, watersportverenigingen, bewoners en anderen om advies gevraagd, maar is de grote sportevenementen blijkbaar vergeten’’, zegt de voorzitter. ,,Gelukkig kan de Halve uiteindelijk doorgaan, maar het heeft ons een hoop tijd en moeite gekost.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.