Sloop drie flats Hoorneslaan

Erna Straatsma
Katwijk

Drie huurflats aan de Hoorneslaan 402 t/m 592 in Katwijk worden begin 2017 gesloopt. Op de plek van de flats komen 83 nieuwe appartementen.

Woningcorporatie Dunavie heeft alle 96 betrokken bewoners maandagavond persoonlijk geïnformeerd over de sloopplannen, waarna een informatiebijeenkomst volgde.

De flats dateren uit 1967 en zijn volgens Dunavie van matige kwaliteit. Renovatie zou veel geld kosten en zou bestaande problemen als gehorigheid, een klein woonoppervlak en het ontbreken van een lift niet oplossen. Tijdens de bouw van nieuwe appartement kan hier rekening mee worden gehouden.

Huurders kunnen de komende maanden via het bestaande woningsysteem WoningNet Holland Rijnland op zoek naar nieuwe huisvesting. Hierbij krijgen ze voorrang op reguliere woningzoekenden.

Dunavie heeft er bewust voor gekozen om de huidige bewoners niet in tijdelijke woonruimten onder te brengen omdat het project daar te omvangrijk voor is, de eerste nieuwbouwwoningen zouden pas in 2018 of 2019 klaar zijn. ,,Bovendien leert de ervaring dat bewoners zich liever settelen op een nieuwe plek dan dat ze in tijdelijke woonruimte verblijven’’, aldus een woordvoerder van de woningcorporatie.

Hoe de nieuwbouw er precies uit komt te zien, wordt de komende tijd uitgewerkt.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.