Schoonderwoerd: opschieten met sociale woningbouw op plek Gerardusschool Oude Wetering

De Gerardusschool in Oude Wetering sluit na dit schooljaar.
© Foto Hielco Kuipers
Kaag en Braassem

Wethouder Floris Schoonderwoerd wil vaart maken met de bouw van sociale huurwoningen op de plek van de Gerardusschool in Oude Wetering, die na die schooljaar sluit.

De bewindsman van Kaag en Braassem stelt voor het snel door de gemeenteraad te loodsen, zodat hij snel met omwonenden kan overleggen.

,,Ik ga nu iets heel brutaals doen en misschien fluit u me terug’’, zegt hij maandag tegen raads- en burgerleden tijdens een politieke avond. ,,Ik heb het idee dat u het voorstel steunt. Als we dit onderwerp gelijk naar de oordeelsvormende raadsvergadering doorschuiven, kunnen we vóór de zomer het inspraaktraject al starten.’’ Dan is het nodig dat de raad de inhoudelijke discussie grotendeels overslaat.

Schoonderwoerd hoopt deze maandagavond al op een antwoord van de raads- en burgerleden, maar het CDA wil het eerst intern overleggen.

Kaag en Braassem heeft zichzelf als doel gesteld om 150 extra sociale huurwoningen bij te bouwen voor 2020. De tijd begint te dringen. In dorpen waar mogelijke locaties worden genoemd, gaan omwonenden keer op keer op de barricaden.

,,Het is wel prettig om een discussie over extra sociale woningbouw te voeren zonder spandoeken’’, verzucht Schoonderwoerd. Inderdaad zijn er geen boze buurtbewoners naar het gemeentehuis gekomen. ,,We kunnen niet direct de conclusie trekken dat iedereen erachter staat’’, realiseert hij zich. ,,Maar tot nu toe hebben we nul negatieve reacties ontvangen. Mensen zijn gewend dat het gebouwd gebied is. Blijkbaar zijn sociale huurwoningen hier logisch.’’

Meer nieuws uit Rijn en Veen

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.