Cafés willen op donderdag langer open

Redactie Leidsch Dagblad
katwijk

De Katwijkse kroegen willen ook op donderdagavond langer open. Die dag is al een tijdje populair onder het uitgaande publiek. De ondernemers hebben gevraagd om (bijna) dezelfde ’glijdende sluitingstijden’ te hanteren als in het weekeinde. Dat houdt in: niemand meer naar binnen na één uur en om vier uur iedereen de zaak uit. Burgemeester Jos Wienen is bereid tot overleg.

Het gaat om zeven cafés: Albatros, Blauwen Bock/Feest aan C, Casa Cara, The Pocket, Stairs, Lindeboom en de Musketier. De wens leeft al langer onder de uitbaters.

De horecaondernemers stellen dat de ’ouderwetse’ drukte op zaterdagavond zich heeft verspreid over de vrijdag en donderdag. Bovendien zijn de bezoekersaantallen toegenomen in vergelijking met vroeger. Het onlangs geopende jongerencafé Feest aan C trekt bijvoorbeeld veel meer bezoekers dan voorganger Stella Maris.

In februari komt er een overleg tussen gemeente, politie en horeca, waarbij dit onderwerp weer aan de orde zal komen. Wienen zegt dat de wens van de horeca om de verruimde sluitingstijden ook in te voeren op donderdag en vrijdag bij hem bekend is. Tot nu toe heeft hij medewerking geweigerd ’omdat nog niet scherp genoeg is wat de problemen op het gebied van de openbare orde precies zijn’. Daarnaast is er momenteel sprake van onvoldoende politietoezicht. Binnenkort komen er bewakingscamera’s in het centrum, waardoor het toezicht in het uitgaansgebied aanzienlijk wordt verbeterd.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.