Roeister Nicole Beukers pakt zilver op EK

Nicole Beukers

Coen Eggenkamp
Racice

Bij de Europese Kampioenschappen in het Tsjechische Racice is Nicole Beukers er met de vrouwen dubbelvier in geslaagd een zilveren medaille te winnen.

Samen met Olivia van Rooijen, Inge Janssen en Sophie Souwer vormde de Leidse een kwartet dat alleen Duitsland voor zich moest dulden.

Dit land was Beukers en consorten ook al te snel af bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, toen Nederland eveneens het zilver greep.

Nu hadden onze Oosterburen echter een compleet nieuwe ploeg gestuurd terwijl in de Nederlandse boot slechts twee nieuwkomers zaten. Desalniettemin was Beukers tevreden.

,,Ik denk dat we nergens iets hebben laten liggen en hebben continu aangevallen. We gingen duidelijk voor goud, maar dat zat er gewoon niet in vandaag. Duitsland was simpelweg te sterk.”

De Leidse roeister van Njord was vooral content met de progressie sinds de vorige wereldbekerwedstrijd, drie weken terug in het Servische Belgrado. Toen roeide het viertal ook naar het zilver, alleen werd bij afwezigheid van de Duitsers verloren van Polen.

Dat land werd nu verwezen naar de vierde plaats. ,,Ik denk dat we vooral hebben laten zien dat we flinke stappen hebben gemaakt. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen.”

Ook skiffeur Stef Broenink kwam in Tsjechië in actie. De Leidse krachtpatser roeide een wisselvallig toernooi en eindigde uiteindelijk teleurstellend als vierde in de C-finale.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.