Minstens nacompetitie FC Lisse

Hielke Biemond
Hardenberg

Al wekenlang verkondigt trainer Robbert de Ruiter dat het afwenden van rechtstreekse degradatie het voornaamste doel is van FC Lisse. Dat is bereikt dankzij een 2-2 gelijkspel bij titelkandidaat HHC Hardenberg. Ingehaald worden door RVVH kan niet meer.

Het is zelfs nog mogelijk om ook deelname aan de nacompetitie te ontlopen. Daarvoor moet FC Lisse volgende week op de slotdag thuis minimaal gelijkspelen tegen het sinds zaterdag veilige Scheveningen. Concurrent Stedoco, dat één punt meer heeft maar een veel slechter doelsaldo, moet op bezoek bij titelkandidaat Kozakken Boys.

Toch was de stemming tijdens de lange terugreis niet euforisch. De trainer had een déjà-vugevoel. Ook bij titelkandidaat Excelsior Maassluis had zijn ploeg kunnen winnen, maar lukte dat niet. Toen verloor het in de slotfase zelfs nog met 3-2. ,,Dat had nu ook gekund.’’

Tegelijkertijd telde De Ruiter zijn zegeningen door te wijzen op de kracht van HHC Hardenberg. ,,Misschien moeten we dit punt wel koesteren. Dan moet volgende week maar blijken of het iets waard is.’’

De weerbaarheid van FC Lisse kwam niet alleen voort uit verbetenheid, maar had ook te maken met een voor deze gelegenheid omarmde countertactiek. ,,Zij wisten zich geen raad’’, constateerde De Ruiter.

FC Lisse kwam in de eerste helft twee keer op voorsprong. Thierry Monteny maakte uit een goede aanval vlot de 0-1. Kort voor de gelijkmaker van HHC miste Guido Pauw één-op-één met de doelman.

Verdediger Tom Zoontjes - veelzeggend genoeg de clubtopscorer - zorgde met een kopbal uit een hoekschop voor 1-2. Dennis Krohne zorgde in de slotfase met een prachtige vrije trap voor de gelijkmaker.

FC Lisse: De Vries, Filippo, Van Boxel (74. Valk), Zoontjes, Rauws, Winter (86. Fokkema), Monteny, Vermeulen, Rifai, Pauw, Önal (80. Cijntje)

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.