Tessa van Schagen prolongeert titel op 200m

Tessa van Schagen kon ruim op tijd juichen.© Foto ANP/Karel delvoye

Gertjan van Geen

Tessa van Schagen heeft haar nationale titel op de 200 meter sprint geprolongeerd. De atlete van Leiden Atletiek finishte zondag in Utrecht in 22.30 seconden en dat was ruim een halve seconden sneller dan haar concurrente Nicky van Leuveren.

Waar de 23-jarige Van Schagen vorig jaar nog verraste met haar nationale titel, die haar ook nog een deelnamebewijs aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro opleverde, was ze nu de grote favoriete. Ze verzaakte niet, maar haar tijd was nog altijd niet voldoende om zich te plaatsen voor de Europese Kampioenschappen in augustus in Londen. De limiet voor de EK staat op 23.10.

Zaterdag was er brons voor Van Schagen op de 100 meter. Met 11,64 seconden moest ze alleen kampioene Jamile Samuel (11,46) en Naomi Sedney (11,50) voor zich dulden.

Ook Simon Grannetia pakte twee medailles in Utrecht. Het goud op de steeple chase vrijdag was niet zo verrassend voor de atleet van De Spartaan, maar zijn bronzen plak op de 5000 meter een dag later was een flinke meevaller. ,,Alleen bij de junioren is het me gelukt om op een NK twee medailles te winnen, als senior nog niet. Dit is mijn derde titel op rij bij de steeple chase. Ik kon alleen maar hopen op een medaille op de 5000 meter. Dat het lukte, was heel mooi. Ik merkte wel dat ik die 3000 steeple chase in de benen had. In de eindsprint moest ik die twee laten lopen’’, aldus de 22-jarige Hillegommer.

Na volgende week is zijn seizoen voorbij. Voor Grannetia voorlopig nog geen internationale titeltoernooien. ,,Ik moet nog wat stappen maken, maar ik heb het idee dat ik nog lang niet aan mijn top zit. Voor een EK-limiet moet ik nog vijftien tot twintig seconden sneller. Ik hoop dat dat me gaat lukken.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.