Volgende stap Swetterhage

Loman Leefmans
Zoeterwoude-Dorp

Het stof van de eerste omvangrijke verbouwing is al enige tijd opgeruimd. Nu is het tijd voor de beheerders van het Swetterhagecomplex in Zoeterwoude-Dorp om een ander gedeelte stevig onder handen te nemen. Dinsdagmiddag omstreeks 15.15 uur wordt de officiële eerste paal geslagen voor acht woningen waar in totaal tachtig bewoners gaan wonen.

Ook komt er een nieuw gebouw met daarin een werkplaats voor de intensieve begeleidingsgroepen. Twee bestaande woningen worden grondig verbouwd tot een nieuw activiteitencentrum voor kinderen. Het ontwerp is van het Rotterdamse architectenbureau Kokon.

Woon- en leefgemeenschap Swetterhage maakt deel uit van de Gemiva-SVG Groep. In en nabij de Blankaartweg wonen, werken en recreëren ruim driehonderd bewoners met een verstandelijke beperking.

Nieuwbouw van woningen en activiteitencentra zorgen ervoor ’dat Swetterhage weer helemaal aansluit bij de wensen en eisen van de cliënten in deze tijd’, zo staat in de aankondiging.

De eerste fase van de totale vernieuwing, een miljoenenproject, is vier jaar geleden in gebruik genomen.

Twee seizoenen later verhuisden 137 bewoners naar de nieuwbouw en werd het nieuwe activiteitencentrum in gebruik genomen. Over naar schatting een jaar kan er opnieuw een grote verhuisoperatie worden uitgevoerd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.