Gevalletje Amsterdamse branie in Leiden

© Foto Leidsch Dagblad

Leiden

Een woordvoerder van de Universiteit van Amsterdam noemt het een gevalletje ’Amsterdamse branie’. Met een beetje pesterige reclamecampagne hopen de Amsterdammers onder Leidse bachelorstudenten belangstelling op te wekken voor een master aan de UvA.

Dat doen ze door de slagzin van de Universiteit Leiden, ’In Leiden leer je de wereld kennen’, te parodiëren. In Amsterdam, claimt de UvA , ’leer je de echte wereld kennen’.

Leiden is niet de enige stad waar zulke posters in de mupi’s hangen. Ook in Groningen, Utrecht en bij de Vrije Universiteit hangen posters die studenten moeten verleiden voor een UvA-master te kiezen. De slagzin ’Er gaat niets boven Groningen’ is bijvoorbeeld veranderd in ’Er gaat iets boven Groningen’ en de VU wordt geplaagd met het feit dat zij niet in het Amsterdamse centrum zit: ’Van de ring naar de binnenstad’.

Heeft de UvA een punt? Ach. De Keuzegids Universiteiten noemt de UvA steevast anarchistisch en slecht georganiseerd. Daar staat tegenover dat zij volgens de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten in drie van de vier universitaire rankings boven Leiden staat.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.