Paul Pikaar gaat verder bij FC Rijnland

Arend Jan Kranenburg is de nieuwe hoofdtrainer van SV Hillegom. Eigen foto

Hielke Biemond
Leiden

Paul Pikaar is ook volgend seizoen trainer bij de Leidse zondagderdeklasser FC Rijnland. De Leidenaar verlengde vorige week zijn contract met de club waar zijn broer Wim voorzitter is.

Pikaar stapte vorig seizoen over naar FC Rijnland, dat via de nacompetitie promoveerde. In plaats van onderin mee te draaien zijn de Leidenaars aan een uitstekend seizoen bezig. De laatste vijf wedstrijden werden gewonnen en de laatste nederlaag dateert van 25 oktober, waarmee de club zich terugvindt op de zesde plaats in de derde klasse A.

Ook Altior, spelend in dezelfde klasse, gaat een jaar langer door met zijn trainer Jan Wouters. Net als FC Rijnland promoveerden de Langeraarders via de nacompetitie. Altior heeft het een stuk zwaarder in de derde klasse. Het staat veertiende en voorlaatste.

Verlengen

Arend Jan Kranenburg is volgend seizoen hoofdtrainer bij SV Hillegom. De huidige assistent-trainer schuift door als opvolger van Bas Naber bij de zondagtweedeklasser.

Naber maakte onlangs als bekend te stoppen aan het einde van het seizoen. Kranenburg is sinds begin seizoen 2014-2015 lid van de technische staf van SV Hillegom. Keeperstrainer Marcel Braggaar en assistent Boudewijn Pijpers verlengden hun contracten eveneens.

De 32-jarige Kranenburg is geboren in het Friese Balk en is werkzaam bij PlayersUnited in Aalsmeer, waar hij als projectmanager voetbalkampen en -clinics organiseert. Hillegom promoveerde vorig seizoen met overmacht uit de derde klasse en neemt een niveau hoger de tweede plaats in op zes punten van BMT.

Zesde

,,We verdienen het om dit jaar te promoveren met het eerste. De groep heeft het niveau om ook bovenin de eerste klasse mee te kunnen draaien”, zegt Kranenburg.

Niels Slottje en TAVV hebben overeenstemming bereikt over een verlenging van de samenwerking. Slottje nam het halverwege vorig jaar over van het trainersduo Henry Egberts/Henk van Hof bij de zaterdagtweedeklasser. De Ter Aarders vinden zich terug op de zesde plaats.

Jos van der Helm heeft zich voor nog een seizoen verbonden aan Blauw-Zwart. De Wassenaarders nemen de koppositie van de zaterdag vierde klasse A in, met een punt voorsprong op Haagse Hout en twee op Roodenburg.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.