ZVL walst over SG Haerlem heen

Redactie Leidsch Dagblad
waterpolo

De vrouwen van ZVL wonnen zaterdag voor de zesde maal op rij en zijn inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats met twee punten achterstand op UZSC dat een wedstrijd meer in de benen heeft. Het examen moet nog komen voor de ploeg van Koen Plasmeijer. ZVL neemt het volgende week in een dubbele competitieronde op tegen Het Ravijn en UZSC.

De wedstrijd van zaterdag tegen het nog puntloze SG Haerlem gold niet eens als een opwarmertje. Daarvoor was het verzet te gering. In de derde periode schoten de Leidse vrouwen zelfs acht maal raak. ZVL won met 18-4. Aukje van Belkum, Brenda Weber en Britt van Dam waren op schot met drie treffers.

De wedstrijd tegen Brandenburg was voor De Zijl Zwemsport een verplicht nummer. De gepromoveerde Bilthovenaren beleven een moeizaam jaar en vergaarden uit zeventien wedstrijden nog maar een enkel punt. Appeltje, eitje voor de Leidenaars die de uitwedstrijd al in winst hadden omgezet (12-10) en het op eigen terrein nog eens overdeden. De Leidenaars wonnen simpel met 15-1. Door de zege heeft De Zijl weer een goed uitzicht op een klassering bij de acht beste ploegen van Nederland.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.