Echtpaar Möllers begint eigen restaurant in Oude Wetering

Stephan en Wendie Möllers willen er een 'super mooie zaak' van maken.

Stephan en Wendie Möllers willen er een 'super mooie zaak' van maken.© Plantage 87

Annelies Karman
Woubrugge/Oude Wetering

Als klein mannetje wilde Stephan Möllers al kok worden. En niet zomaar kok, maar een topchef met een eigen restaurant. Nog dit jaar wordt zijn droom werkelijkheid. Hij verlaat de Dyck in Woubrugge en begint samen met zijn vrouw Wendie Möllers een eigen restaurant: Plantage 87 bij de Haven in Oude Wetering. Eindelijk.

Ookal is Möllers pas 31 jaar, het voelt wel een beetje als ’eindelijk’ voor hem. Hij koestert de ambitie immers al decennialang en zit zeventien jaar in het vak. Hij deed mee aan allerlei kookwedstrijden en stond met Wendie al een keer of drie op het punt een restaurant over te nemen. Om verschillende redenen ging dat steeds nét niet door.

Moestuin

Nu kan het niet meer mis gaan. De Dyck moet op zoek naar vervangers en het echtpaar Möllers gaat het pand aan de Braassem verbouwen. De twee hopen daar in november open te gaan. Het restaurant gaat het adres als naam dragen: Plantage 87. ,,Het verwijst ook naar mijn moestuin in de Veense polder, op steenworp afstand van het restaurant’’, zegt de kok. ,,Net als bij de Dyck willen we blijven werken met groenten uit eigen tuin’’, zegt de kok. ,,Die heb ik nu bij de Dyck in Woubrugge en ik wil op deze manier blijven werken. Koken op hoog niveau en in een luxe sfeer. Vers, biologisch en met streekproducten, zoals vis uit de Braassem.’’

KLM

Toen Stephan zijn toekomstige vrouw Wendie ontmoette, had zij een goede baan bij luchtvaartmaatschappij KLM. Ze maakte zijn droom tot haar eigen droom, nam ontslag en ging weer de schoolbanken in. Wendie is gastvrouw bij de Dyck en heeft haar papieren als sommelier. Ze zit acht jaar in het vak.

Chef’s table

,,We willen er een super mooie zaak van maken’’, zegt Möllers. ,,Met plek voor zestig mensen, een open keuken en een chef’s table, waar mensen pal voor de keuken kunnen dineren.’’ Hij herhaalt het een paar keer: de prijzen van de gerechten moeten betaalbaar zijn. Zo is het nu ook bij de Dyck en dat zorgt ervoor dat die Woubrugse zaak zo goed loopt. ,,Een luxe restaurant voor een goede prijs’’, vat de kok samen.

Plantage 87 wordt kleiner, mede omdat het geen zaal heeft voor partijen zoals de Dyck. Om die reden wordt de kaart wat minder uitgebreid. ,,De nadruk ligt op het menu ’de Plantage’ van drie of vier gangen of het vijf gangen verrassingsmenu’’, voorspelt Möllers.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.