Noordwijk verovert eerste periodetitel

Nick Verwoerd
NOORDWIJK

Noordwijk heeft de eerste prijs van het seizoen te pakken. De formatie van coach Kees Zethof klopte naaste belager Achilles Veen met 3-1 en haalde zo de eerste periodetitel binnen.

Door de overwinning nam de koploper duidelijk afstand van de Brabanders, die met een achterstand van negen punten nu op de derde plek bivakkeren. Omdat ook Ter Leede verloor is SteDoCo op dit moment de grootste concurrent van Noordwijk. De equipe uit Hoornaar volgt op acht punten, maar speelde een wedstrijd minder.

Tegen Achilles kende de lijstaanvoerder een uitstekend eerste halfuur. Daarin namen de withemden een 2-0 voorsprong. Tjeerd Westdijk scoorde na een kwartier zijn achtste van het seizoen door attent te reageren, nadat Denzel James op de Veense goalie stuitte. Tien minuten later verdubbelde Martijn le Congé de marge vanaf de stip, na een overtreding op James. Vlak voor rust bracht Sen Aerts de spanning in de wedstijd terug. In de tweede helft stelde Emiel Wendt met een snoeiharde kopbal de Noordwijkse zege veilig.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.