Vier jonge Alphenaren aangehouden voor straatroven

Leander Mascini
Alphen aan den Rijn

De politie heeft afgelopen dagen vier Alphenaren van 16 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van straatroven.

De aanhouding van de eerste verdachte was vrijdag naar aanleiding van een straatroof die dag op het Dijkslootpad. Daar werd even voor 14.00 uur een 16-jarige fietsster van haar mobiel beroofd. Het meisje had haar mobiel in haar broekzak toen een jongen voorbij fietste en deze wegpakte. De jongen fietste hard weg, gevolgd door het meisje. In een doodlopend poortje kon de fietser niet verder en schreeuwde het meisje naar hem. Een omstander schoot te hulp en hield de jongen in de gaten tot de komst van de politie.

Vrouw gewond

De verdachte werd verhoord en bekende ook de straatroof van woensdag 11 juni op de Markententster. Omstreeks 13.30 uur probeerden twee jongens een 80-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn te beroven door haar tas hardhandig weg te trekken. Doordat de vrouw de tas stevig vast had mislukte de beroving. De vrouw kwam wel ten val waardoor ze letsel aan een hand en aan haar hoofd opliep. Met de aanhouding van deze verdachte kwam de politie ook twee andere verdachten op het spoor. Deze verdachten werden maandagmorgen 16 juni aangehouden.

Mishandeld en beroofd

Dinsdag werd een vierde verdachte van een straatroof aangehouden. Deze en twee van de andere verdachten worden ook verdacht van een beroving in het Weteringpark. De beroving vond eveneens plaats op woensdag 11 juni. Bij de overdekte hangplek werd een 14-jarige Alphenaar bedreigd, mishandeld en beroofd van zijn mobiele telefoon.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.