Kaag en Braassem gaat cultuurhoofdstuk toevoegen aan bestaand beleid

© Archieffoto Leidsch Dagblad

Annelies Karman
Kaag en Braassem

De gemeenteraad van Kaag en Braassem heeft maandagavond besloten om een cultuurhoofdstuk toe te voegen aan de bestaande maatschappelijke agenda. Hierdoor kunnen verenigingen en stichtingen ook subsidie vragen als ze dingen organiseren die bijdragen aan de nieuwe cultuurdoelen.

PRO Kaag en Braassem, CDA en VVD stemden voor de motie.

Voor het cultuurbeleid wordt het geld gebruikt dat de gemeente bespaart door de sluiting van dorpshuis de Alkeburcht in Roelofarendsveen. Dat is jaarlijks 24.000 euro. Een vergaander voorstel van Samen voor Kaag en Braassem en Liberaal Kaag en Braassem haalde het niet. Die partijen wilden een onderzoek naar een ‘echt cultuurhuis’ in Roelofarendsveen. Het werd behalve door de twee partijen alleen gesteund door D66.

De sluiting van dorpshuis de Alkeburcht heeft geleid tot een roep om cultuurbeleid. De raad heeft nu besloten om met inwoners en organisaties te bespreken welke doelen en resultaten Kaag en Braassem gaat nastreven. Die worden dan opgenomen in de bestaande maatschappelijke agenda (MAG). Naar aanleiding van de doelen in deze MAG kunnen organisaties subsidie aanvragen bij de gemeente.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.