Ter Leede zet even het gas erop tegen Foreholte

Hielke Biemond
Voorhout

Vuurwerk, fakkels, volgepakte tribunes; aan alles was gedacht bij de bekerderby tussen Foreholte en Ter Leede. Tot een waar spektakelstuk op het veld leidde dit echter niet. Foreholte kwam daarvoor kwalitatief net te kort om het Ter Leede echt lastig te maken. Even gas geven na rust was genoeg voor een 0-3 overwinning voor de ploeg van Henk Wisman.

Foreholte, dat twee niveaus lager speelt, kon in de eerste helft goed mee met de hoofdklasser. Tot tevredenheid van trainer Marcel IJzendoorn. ,,We speelden iets compacter, en lieten ons wat meer terugzakken. Dat hebben we goed opgepakt, want we hebben eigenlijk niets weggegeven. Dan is het zuur dat we uit een standaardsituatie de 0-1 weggeven.’’ Uit een vrije trap van middenvelder Jochie Sebrechts viel de bal in de kluts voor de voeten van Jonathan Robertson. Die wist wel raad met dit buitenkansje en schoof de bal binnen.

Verder oogde Ter Leede in de eerste vijfenveertig minuten wat timide. De bal ging van voet naar voet, zonder dat er echt tempo inzat en er uitgespeelde kansen kwamen. Dat was in de tweede helft wel anders, zo zag ook Ter Leede-coach Wisman. ,,Zeker over het eerste kwartier na rust ben ik tevreden. Dan scoren we twee keer en is de wedstrijd gespeeld. In de eerste helft speelden we te onnauwkeurig, dat was in de tweede helft beter en dan scoren we ook snel’’, aldus Wisman.

Want voordat de vele supporters weer hun plekje langs de kant of op de tribune hadden gevonden voor de tweede helft, stond het al 0-2. Robert Steemers werd aan de linkerkant de diepte ingestuurd, waarna hij met een voorzet het hoofd van Vincent Ammerlaan vond. Twee minuten later was Steemers zelf degene die de trekker overhaalde; met een ’Arjen Robben-dribbel’, waarbij hij vanaf de linkerkant naar binnentrok om met zijn rechter de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen te schieten. ,,In de competitie moet je twee man passeren, vanwege de dubbele dekking. Nu krijg je meer ruimte. Eigenlijk was 0-3 misschien nog te weinig, gezien de kansen die we nog kregen’’, was de vleugelaanvaller van mening. Foreholte kreeg ook nog een mogelijkheid om op het scorebord te komen, maar Dennie Luigies faalde oog in oog met doelman Bogdan Constantin, die het slappe rollertje gemakkelijk kon oprapen. ,,Dat is jammer, want een goaltje was leuk geweest. Dat hadden we ook wel verdiend denk ik. Eigenlijk gooien we het in een paar minuten weg, dat is zonde’’, aldus IJzendoorn. Ondanks deze tegenvaller had de trainer vooral genoten. ,,Je merkte dat deze wedstrijd leefde, zoals vooraf met het vuurwerk, de tribune zat helemaal vol en ook langs de kant was het druk. En dat is weer goed voor de club.’’

Foreholte: Gozeling; Dickhof (78. Schbikelshoek), O. Arroyo, Dickhoff, Wiering; Geerlings (68. Lemmers), Jongbloed, Bleijswijk; T.Arroyo, Luigies, Grondel (76. Bloemendaal)

Ter Leede: Constantin; Boelee, Van der Plas (76. Janssen), Kappenberg, Mouhyieddine; Ait-El-Houssi (85. Hielkema), Robertson, Sebrechts (65.Scheurs),Ammerlaan, Steemers, Van der Vlugt

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.