Vijf jaar House of Music in Katwijk

Theo de With
Katwijk

House of Music in Katwijk bestaat vijf jaar. Dat wordt komende zaterdag gevierd met een open dag en een aantal muzikale workshops.

Op 21 mei 2011 openden vier bevriende muzikanten op industrieterrein ’t Heen in Katwijk House of Music. In de afgelopen vijf jaar is de muziekschool uitgegroeid tot een populair centrum voor muzikale activiteiten.

Het aantal leerlingen is inmiddels gegroeid tot driehonderd. Daarom worden er drie nieuwe leslokalen geopend. Het centrum herbergt nu negen lesruimtes en een studio voor het oefenen van bandjes en het maken van professionele opnames. Daarnaast heeft House of Music een zaal met een podium.

Ter gelegenheid van het jubileum houdt House of Music zaterdag een open dag. Er zijn onder meer korte kennismakingslessen. Van 13.30 tot 16.30 uur zijn er clinics en treden leerlingen van House of Music op.

De clinics worden gegeven door Rinus Gerritsen en Jan van der Plas. Rinus Gerritsen geniet vooral bekendheid als bassist van de Golden Earring. Daarnaast is hij producer geweest voor Herman Brood en Urban Heroes.

Katwijker Jan van der Plas is al vele jaren actief als muzikant en muziekjournalist. Hij scoorde met de band Les Zazous een paar hits.

Open dag House of Music, zaterdag 21 mei, 11-17 uur, Blekerstraat 28, Katwijk.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.