Katwijk reikt Meerburgprijzen uit

Een van de winnaars van de Katwijkse Meerburgprijs: het stoomtreinmuseum Valkenburg

Een van de winnaars van de Katwijkse Meerburgprijs: het stoomtreinmuseum Valkenburg

Redactie Leidsch Dagblad
Katwijk

De Meerburgprijzen in Katwijk gaan dit jaar naar het Stoomtreinmuseum Valkenburg, vrijwilligers van de Oude Kerk, de Kunstvereeniging Katwijk, de kleindochter van kustenaar Bas Haasnoot, de stuurgroep Canon van Katwijk en het Torenmuseum van Oud Valkenburg. De prijzen van 500 tot 1500 euro zijn bedoeld voor personen of instellingen die zich op het gebied van culturele, industriële of handelsactiviteiten bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Er kwamen dit jaar 22 aanvragen binnen voor de prijs, waarvan er zes werden gehonoreerd. Een prijs van 1500 euro ging naar het Stoomtreinmuseum Valkenburg als bijdrage aan de aanschaf van een beamer, waarmee het besturen van een trein kan worden nagebootst. Aan de vrijwilligers van de Oude Kerk, die de openstelling van de kerk tijdens toeristenmarkten in Katwijk mogelijk maken, werd 500 euro beschikbaar gesteld voor de aanschaf van presentatiemateriaal.

De Stichting Kunstvereeniging Katwijk bestaat 10 jaar en wil ter gelegenheid hiervan een boek uitbrengen. Hiervoor ontving de Stichting een prijs van 500 euro.Aan de kleindochter van de in 2013 overleden kunstenaar Bas Haasnoot werd 1000 euro uitgereikt als bijdrage aan het boek dat zij over haar opa wil uitgeven. Het boek gaat over zijn werk, de zee en het leven in Katwijk door de ogen van een kunstenaar.

De stuurgroep Canon van Katwijk werkt aan de samenstelling van een tijdlijn bestaande uit de voor de historische ontwikkeling van de gemeente Katwijk bepalende onderwerpen, personen, gebeurtenissen en een inhoudelijke beschrijving daarvan. De stuurgroep kreeg hiervoor een bedrag van 1000 euro.

Voor de modernisering van de archeologische expositieruimte in het Torenmuseum heeft Oud Valkenburg de wens om touch screens aan te schaffen. Oud Valkenburg ontving hiervoor 1000 euro.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.