FC Boshuizen voert de druk op

Hielke Biemond
Leiden

FC Boshuizen maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de eerste klasse. De Leidse ploeg is dankzij een 5-3 zege op Zwervers CVV op gelijke hoogte gekomen met koploper IFC. Die ploeg heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Als IFC volgende week verliest, volgt een beslissingswedstrijd om de titel.

,,Het is best wel lekker dat we de druk erop houden’’, sprak trainer Steef Roodakkers. ,,Want ik denk dat IFC dat zeker zo ervaart. Zij moeten volgende week op bezoek bij DRL, toch een soort derby. Je weet het dus nooit. Misschien gaan we volgende week maar even kijken bij die wedstrijd. Het kan alle kanten op, dat zie je aan de titelstrijd tussen Ajax en PSV.’’

Als IFC kampioen wordt, kan FC Boshuizen nog via de nacompetitie promoveren. Hoe dan ook hief Roodakkers zondag na afloop in de sfeervolle Leidse kantine het glas op een sterk seizoen. ,,We hebben 57 punten behaald. Dat is hartstikke veel voor ons cluppie. Daar mogen we trots op zijn.’’

Tegen counterploeg Zwervers CVV kwam de thuisploeg voor rust twee keer op voorsprong via Bart-Jan Neuteboom, uit spelhervattingen. Daar stonden twee ’weggegeven’ doelpunten tegenover.

Lars van Bommel zorgde na rust voor de 3-2. Zwervers CVV gaf niet op en kwam weer op gelijke hoogte, maar daarna liep FC Boshuizen via Mehmet Güngor (strafschop) en Mike Bekooij uit naar een 5-3 overwinning.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.