Café Shooters moet drie weken dicht, maar is dat eigenlijk al

Binnert Glastra
Leiden

Het café Shooters in de Leidse Doelensteeg wordt opnieuw bestraft door burgemeester Lenfeirnk. Het café moest vanwege overlast van 17 april tot 7 mei om 24 uur 's nachts dicht zijn, maar daar zou de uitbater zich niet aan gehouden hebben. Gisteren besloot Lenferink daarom  de zaak tijdelijk helemaal te sluiten.

Merkwaardig is dat café Shooters niet meer lijkt te bestaan. Voormalig mede-eigenaar Thijmen de Rijk vertelt dat hij het café twee maanden geleden heeft verkocht aan Maria, die het omdoopte tot de Leidsche Marie. ,,Ik heb dus geen last van de verplichte sluiting,” zegt De Rijk.

Naam

Volgens een woordvoerder van de gemeente verandert dit niks aan de sanctie. ,,De sanctie geldt voor Shooters. En voor zo ver wij weten staat het betreffende café nog steeds onder de naam Shooters geregistreerd.’’

Dat kan kloppen, zegt de nieuwe eigenaresse Maria, die niet met haar achternaam in de krant wil. ,,Oorspronkelijk heb ik het pand in april overgenomen. Ik heb toen meteen een horecavergunning aangevraagd voor de Leidsche Marie. Maar de gemeente loopt constant tijd te rekken, dus officieel heet het café nog steeds Shooters,” zegt Maria.

Middernacht

Zij bestrijdt dat ze zich niet hield aan de voorwaarden van de vervroegde sluiting. Het café moest tussen 17 april tot 7 mei om twaalf uur dicht en leeg zijn, maar volgens de gemeente liet de kroeg meerdere malen mensen na middernacht binnen.

Dat klopt volgens Maria niet. ,,De politie kwam in de nacht van 26 op 27 april om tien voor half één binnen. Op dat moment waren er naast de vijf schoonmakers, zes mensen op een taxi aan het wachten. Omdat ze zo luidruchtig waren, hield de eigenaar ze binnen.” Volgens haar is dat het enige incident in die periode.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.