Kamervragen over filmpje uit Teylingereind

Kamervragen over filmpje uit Teylingereind

Kamervragen over filmpje uit Teylingereind

Redactie Leidsch Dagblad
Sassenheim

Een 'stoer' YouTube-filmpje van jonge gedetineerden in Teylingereind zorgt wederom voor politieke ophef. CDA en VVD hebben Kamervragen gesteld over het fragment.

Het Teylingse VVD-Kamerlid Ard van der Steur spreekt over een 'schokkend filmpje', dat dinsdagavond door PowNews werd uitgezonden. Hij noemt het onacceptabel dat gedetineerden in hun cel over een mobiele telefoon of videocamera beschikken waarmee internetfilmpjes zijn te posten.Samen met Fractiegenoot Brigitte van der Burg en CDA-Kamerlid Madeleine Toorenburg vraagt hij staatsecretaris Fred Teeven (Veiligheid & Justitie) om opheldering over gesuggereerd soft-drugsbezit en bezit van een sleutel waarmee alle deuren op één afdeling zijn te openen. Ook vertellen de jongens seks te hebben met bewakers.Van der Steur is vooral bezorgd omdat het niet de eerste keer is dat jongens uit Teylingereind filmpjes op You Tube posten.

Een woordvoerder van Justitie bevestigt dat het filmpje door jongens in Teylingereind is gemaakt. Er zijn 'passende maatregelen tegen de betrokkenen' genomen. ,,Verder is de zaak in onderzoek en kunnen we er nog niets over zeggen.''

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.